توصيه امام علي(ع) براي حفظ زيبايي زن
پیوند: http://www.farhangnews.ir/
وقتي به فلسفه و ريشه ي بي حجابي مي نگريم، مي بينيم، حجاب از عوامل خوشبختي است و موجب سلامتي روحي و رواني و تکامل فرد و جامعه مي گردد و برهنگي و بدحجابي، سقوط و انحطاط معنوي و فکري و پيامدهاي شوم بيماري رواني و در نهايت جسمي را به ارمغان ميآورد.
به گزارش فرهنگ نيوز ، وقتي به فلسفه و ريشه ي بي حجابي مي نگريم، مي بينيم، حجاب از عوامل خوشبختي است و موجب سلامتي روحي و رواني و تکامل فرد و جامعه مي گردد و برهنگي و بدحجابي، سقوط و انحطاط معنوي و فکري و پيامدهاي شوم بيماري رواني و در نهايت جسمي را به ارمغان ميآورد.
به گزارش خبرگزاري مهر، گوهر شرم و حيا در صدف وجود زن نهفته است، لذا زنان نبايد از جسم و ظاهر جسماني خود به عنوان کالايي شهوت انگيز استفاده کنند و چشم هاي هرزه را به خود متوجه نمايند. علل و عوامل مختلفي در بي حجابي نقش دارند که به مواردي چون پيروي از هوي و هوس هاي نفساني، جلب توجه و کسب جايگاه، خودنمايي، بي حيايي و بي عفتي، تهاجم فرهنگي، زيبا جلوه دادن خود نزد ديگران، بي غيرتي مرد در اشاعه ي فحشاء، عملکرد بد دستگاه هاي ذيربط، بي توجهي خانواده ها و دوستي هاي نامطمئن مي توان اشاره کرد.
?) پيروي از هوي و هوس هاي نفساني
بي شک در وجود انسان، غرائض و اميال گوناگوني است که همه ي آنها براي ادامه ي حيات او ضرورت دارد. هواپرستي سرچشمه غفلت و بي خبري است برخي زنان به خاطر هوي و هوس خويش به فکر تنوع لباس، آرايش و خودنمايي در جامعه مي پردازند، تا اينکه خود را به هر مردي ارائه کنند. آنها بجز شيک پوشي، خودنمايي، لذت جويي، خوشگذراني، به چيز ديگري نمي انديشند و بهترين اوقات زندگي خود را به قدم زدن در کوچه و خيابان ها و پارک ها و ميهماني هاي مفسده انگيز مي گذرانند، خلاصه آنجا که هواپرستي و بي حجابي است نه پاي دين در ميان است و نه پاي عقل، در آنجا چيزي جز بدبختي و بلا نيست، در آنجا چيزي جز بيچارگي و شقاوت و فساد نخواهد بود.
?) جلب توجه و کسب جايگاه
انسان موقعيت طلب است و همواره مي خواهد در ميان مردم از جايگاهي خاص و در خور توجه برخوردار باشد. بعضي از افراد با تحصيل علم و دانش و کسب فصائل اخلاقي و معنوي و يا اجتماعي، جايگاهي بدست مي آورند و برخي از افراد فاقد اين ارزش ها هستند با نمايش زيبايي ها و جاذبه هاي طبيعي و ساختگي زنانه خود و بي حجابي سعي در جلب توجه ديگران مي کنند تا به کمبودهاي عاطفي و يا اجتماعي خود پاسخ دهند، اما اين خودنمايي ها دليل بر شخصيت و ارزش آنها نمي باشد.
?) خودنمايي
با توجه به آفرينش زن توأم با زيبايي و لطف ظاهري و با احساسات و عواطف باطني و تمايل به خودنمايي که در وجود زن به طور محسوس و قوي به چشم مي خورد زمينه تحريک پذيري و ايجاد هيجان و تحريک در ديگران توسط او امري طبيعي است و اگر ويژگي هاي ياد شده را با آرايش و لباس هاي دلپذير و حرکات مهيج بياميزد و در معرض ديد نامحرمان قرار دهد چه مفاسد و انحرافاتي را بوجود مي آورد که زمينه ساز اضطراب و نگراني و پريشاني در روح و روان افراد مي شود. برخي زنان با بي حجابي به بيماري صيادي دلها گرفتارند. علاقه همسرانش براي ارضاي روحيه آنها کافي نيست. محبوبيت عمومي مي طلبند. حضرت امام صادق(ع) در مورد آثار گناه مي فرمايد: شمار کسانيکه که در اثر گناهان و انحرافات جان خود را از دست مي دهند بيش از تعداد افرادي است که در اثر مرگ طبيعي مي ميرند.
?) بي حيايي
يکي از خلقيات پسنديده و صفات عاليه انساني عفت است. ملکه عفت آدمي را در اعمال و تمايلات جنسي تعديل مي کند و انسان را از پليدي هاي شهوت مصون نگاه مي دارد. بي عفتي و بي حجابي بعضي از دختران و زنان جوان غالبا از دوستان ناباب سرچشمه مي گيرد. در نتيجه خانواده ها و دختران بايد در انتخاب دوست دقت کنند.
?) تهاجم فرهنگي
تهاجم فرهنگي عبارت است از تلاش مستمر و حيله گرانه استکبار براي سلب کردن فرهنگهاي اصيل و الهي از ملت ها و جايگزين کردن فرهنگ مبتذل و مبتني بر فساد و عياشي و بيبهره ساختن ملت ها از هويت مستقل ملي و ديني خودشان و سلب اتکا به اراده خود. يکي از مهمترين عوامل دروني که باعث انحطاط فرهنگ يک جامعه مي شود رواج فساد اخلاقي و بي حجابي است. وقتي فساد بر روي جامعه تاثير گذاشت، غالبا آن جامعه قادر به ادامه حيات نيست.
?) زيبا جلوه دادن خود نزد ديگران
موضوع زيبايي و جمال طبيعي انسان نيز يکي از مسائلي است که در روايات مذهبي مورد کمال توجه قرار گرفته است. جمال در مورد خداوند بزرگ به معني زيبايي طبيعي يا تجمل مصنوعي نيست، بلکه مراد ا ز جمال الهي صفات جماليه و کمالات معنوي است. اما عده اي از زنان و دختران که معني و مفهوم اصل زيبايي را درک نکرده اند تمام هم و غم خود را بر اين مي گذارند که شکل ظاهري خود را آراسته و آرايش نمايند و به صورتي زيباتر در نزد ديگران حضور يابند و از زيبايي خدادادي خود در جهت خلاف دستورات الهي استفاده کنند. امام علي(ع) در حديثي مي فرمايد: پوشيدگي براي زن سودمندترين و زيبايي او را پايدارتر مي سازد.
?) بي غيرتي مرد در اشاعه ي فحشاء
تاثير متقابل زن و مرد در روابط خانوادگي و سرنوشت فرزندانشان، از اصول غيرقابل انکار در تربيت اجتماعي اسلام است. مرد بايد همچون حصاري زن را در حمايت و مراقبت قرار دهد اين حالت بايد هم در مراقبت نسبت به عفاف و پاکدامني زن باشد و هم در توجه به نيازهاي عاطفي و جنسي او. توجه مرد به عفاف همسر خويش شرط اوليه حفظ حريم خانواده و حفظ سلامت اخلاقي آن است و در افزايش عشق و محبت وي به شوهر موثر است.
?) عملکرد دستگاه هاي ذيربط
وظيفه ي مهم مسئولين، نظارت لازم بر موسسات توليدي است که بسياري از آنها به مراکز مدسازي و دوخت لباس هاي بي حجاب تبديل شده اند. آنها به دوخت لباس هاي غيرشرعي مبادرت مي ورزند. اگر کسي بخواهد مانتو و يا شلوار ساده و يا لباس مناسب و در شأني خريداري کند موفق نخواهد شد. برخي از بي حجابي هاي زنان و دختران، ناشي از لباس هاي تحميلي مانتوسراهاي سودجويي است که به فرهنگ بد لباسي و شهوتراني دامن مي زنند.
?) بي توجهي خانواده ها
يکي از مهمترين نهادهاي موثر در رشد، تربيت و رفتار آدمي نهاد خانواده است. اگر پدران و مادران بي توجه باشند نسبت به مسائل و معيارهاي ديني و اخلاقي، از شر مفاسد، فرزندان شان در امان نمي باشند. از اين رو خانواده مهمترين قسمت مي باشد که بايد در امر حجاب به دختران خود آموزش لازم را بدهد.
??) دوستي هاي نامطمئن
در حقيقت يکي از ريشه هاي بي حجابي، دوستي هاي نامطمئن معاشرت هاي آلوده و مشکوک، گرايش به فرهنگ غرب، شخصيت زدگي، انتخاب الگوهاي نامطلوب، احساس پوچي، از درون تهي شدن، بي اعتمادي به فرهنگ خودي و فقر معنويت و نظاير آنها. دختران چون از نظر روحي، عاطفي و احساسي تر هستند از دريچه ي احساسات به دنيا و مسائل آن مي نگرند به همين دليل بيشتر در معرض خطر آسيب هاي اخلاقي و اجتماعي قرار دارند.